четвер, 05 липня 2007 07:07

Із 18 випадків побутового травматизму реєструють один

Днями стало відомо, що в Києві закрили 120 будівельних майданчиків, на яких виконроби порушували правила техніки безпеки. Люди працювали без касок, часом узагалі без досвіду роботи. Проблеми є не лише на будівництві. Як повідомив заступник голови Київської міської ради профспілок Володимир Рижик, працівники все частіше травмуються на фабриках, заводах, у сфері торгівлі.

— Торік було всього двоє, а цього року вже семеро травмувалося, — бідкається директор фабрики ім. Карла Маркса Анатолій Дзис. — Переважно працюють жінки. Вони завантажені домашніми клопотами, дуже неуважні. Ось одна зламала палець, підходжу, запитую. А вона плаче, що в неї четверо дітей, і в усіх проблеми.

У середньому в Києві від виробничих травм щороку гине 50 людей. Ще сотні звертаються до лікарень. Найгірше — в Голосіївському, Шевченківському, Печерському районах.

Тільки про одну з 18 травм складають акт, як належить.

— Підприємства та органи охорони здоров"я не інформують Фонд соціального страхування про виробничі травми працівників, — каже головний технологічний інспектор праці Київської асоціації профспілок Микола Пузирін.

Тим часом таким людям за законом про соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві належать різноманітні компенсації — від 5-річної заробітної плати до оздоровчих путівок.

Директорів підприємств, де люди зазнають травм, штрафують на 153 грн. У мерії вважають, що штраф потрібно збільшити до 2 тис. Це питання розглянуть на п"ятій сесії Київради.

Зараз ви читаєте новину «Із 18 випадків побутового травматизму реєструють один». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі