середа, 10 лютого 2016 15:25

Італійський художник зобразив Київ на листівках
2

Фото: Федеріко Бабіна ексклюзивно для БФ "Добра листівка"

250 листівок з Києвом видав благодійний фонд "Добра листівка" наприкінці грудня. Автором листівок є відомий італійсько-іспанський ілюстратор Федеріко Бабіна.

"Це не вперше, коли нам малюють листівки відомі закордонні художники. До цього нам листівку "Материнство" малювала художниця з Аргентини Маріана Руїз Джонсон", - розповідає співзасновник фонду Ілля Стронґовський, 33 роки.

Художників "Добра листівка" шукає за допомогою інтернету.

"Ми знаходимо контакти художника і пишемо йому на мейл. Наш фонд займається допомогою хворим дітям, тому ми пропонуємо художникам зробити добру справу безкоштовно. У більшості погоджуються. Відмовляють дуже рідко. І то переважно це роблять не художники, а їхні агенти,"- каже Ілля.

За допомогою інтернету вдалося вийти і на Федеріко Бабіна. Він працює у стилі сучасної графічної архітектури. Художник часто поєднує непоєднуване.

"Коли ми до нього звернулися, Федеріко запропонував щось зробити спеціально для нас. Ми вже мали такий досвід, але тоді не здогадалися попросити щось на українську тематику. Ми подумали, що архітектору треба пропонувати архітектуру, тобто Київ. Дали йому посилань та фотографій Києва, а далі він сам обрав, що і як він бачить", - згадує Ілля.

Федеріко запропонував два варіанти листівки - блакитний та вишневий. У друк пішов блакитний. Наклад у 250 листівок розійшовся швидко.

Перед святом закоханих "Добра листівка" готує нову серію поштівок. "Це будуть листівки з романтичними сюжетами. 35 ніжних зображень і Луцьк - з нашої серії міст України. Нам зараз ще один іноземець малює парну листівку - козака й козачку", - каже Ілля.

Федеріко Бабіна - ілюстратор і архітектор. Живе і працює в Барселоні. Одне з його улюблених занять - поєднувати обидві професії в одному проекті. В своїх ілюстраціях Бабіна вже поєднував із архітектурою музикантів ("Archimusic"), дизайнерів ("Archidesign"), тварин ("Archizoo"), художників та режисерів ("Archidirector").

Зараз ви читаєте новину «Італійський художник зобразив Київ на листівках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі