вівторок, 22 січня 2008 07:10

Ірині Учкур виділили трикімнатну квартиру

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Киянка Ірина Учкур сидить поблизу трійні в спальні батьківського чотирикімнатного помешкання на масиві Троєщина. Найближче до молодої мами лежить донька Настя, посередині — Єгор, далі — Марія. Жінка виношувала дітей 32 тижні, народила після кесаревого роз
Киянка Ірина Учкур сидить поблизу трійні в спальні батьківського чотирикімнатного помешкання на масиві Троєщина. Найближче до молодої мами лежить донька Настя, посередині — Єгор, далі — Марія. Жінка виношувала дітей 32 тижні, народила після кесаревого роз

"Проходьте, я їх уже погодувала", — запрошує до маленької кімнати кореспондентів "ГПУ" киянка Ірина Учкур, 22 роки. Жінка мешкає на просп. Маяковського, що на Троєщині.

Понад місяць тому Ірина народила трійню. Марійка, Настя та Єгор лежать у різнокольорових костюмчиках у візочку, іноді крехчуть.

— Ти хто? А, це в нас Настя! — каже жінка, беручи дитину. —  Знаєте, що цікаво? Забереш одного — інші відразу нервують. Ніби відчувають, що їх роз"єднали.

Ірина говорить, що напередодні її відвідувала лікарка з ОХМАТДИТу:

— Навчила вдягати памперси. Виявляється, я робила це неправильно, хоч працювала медсестрою. Пояснила: малі хникають, бо болять животики. Треба змінити кашку. Своїм молоком я годувала їх два тижні. А потім воно зникло.

Поряд із візочком на столі — кілька пляшок, кашки, медикаменти, присипки та памперси.

— Важко нам трохи, але стараємося все купувати, — зітхає бабуся трійнят Надія Учкур, 60 років. — Лише пачка памперсів коштує 95 гривень.

— До пологів я важила 45 кілограмів. На перших тижнях вагітності був токсикоз, схудла до 30! Пішла з мамою в лікарню, хотіла перервати вагітність. Лікарі сказали: "Це ж від Бога — треба народжувати!". Мій дідусь був із двійнят. Може, передалося, — розповідає Ірина.

12 грудня 2007-го вона народила трійню в пологовому будинку N1 на вул. Богатирській. Маша важила кілограм 530 г, Настя — кілограм 560 г, Єгор — кілограм 570 г. Зріст малюків сягав 40 см. Ірина каже, в пологовому будинку їй усі заздрили.

— Хто не загляне — одразу кидали: "Це ж вам квартиру дадуть!". Я так розсердилася! Казала всім: "Ви спершу виносіть трійню, а потім будете щось говорити!". Я й не думала про квартиру. І тепер нема коли бігати за документами. Мама й сестра допомагають.

Жінка тихо додає, що виховуватиме дітей сама. Вони записані на прізвище матері.

— Їхній тато, певно, й не знає про народження. Усіх записала по батькові його іменем — Максимовичі. Хоча, можливо, все ще налагодиться, — говорить вона.

Нині трійнята важать по 2 кг 150 г. Лікарі кажуть, розвиваються нормально. Малюкам подобається музика. Вони затихають, тільки-но мати вмикає магнітофон.

Мерія Києва виділила Ірині Учкур трикімнатну квартиру. Поки що вона живе з батьками та сім"єю сестри. У квартирі мешкає дев"ятеро осіб.

— Дім, де нова квартира, заселятимуть у квітні. Ще не знаємо, яке помешкання, на якому поверсі, навіть номер будинку невідомий. Лише те, що він на Троєщині, по вулиці Милославській, — каже Надія Учкур.

Заступник столичного мера Ірена Кільчицька запевняє: влада готує розпорядження про виділення родині матеріальної допомоги — 20 тис. грн.

Документами на оформлення нового помешкання займається Наталія Микитюк, 27 років, сестра Ірини. Півтора місяця тому вона народила доньку Дашу.

Торік вісім київських сімей, в яких народилися трійні та які стояли на черзі, отримали трикімнатні квартири.

Зараз ви читаєте новину «Ірині Учкур виділили трикімнатну квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі