пʼятниця, 17 серпня 2007 07:07

Ipod водитиме відвідувачів трьох музеїв

РЕКОРДИНГОВА компанія "Атлантик" виграла оголошений мерією тендер на електронне озвучування міських музеїв. У чотирьох музеях екскурсії слухатимуть на  iPod.

Нині компанія розробляє озвучку для чотирьох музеїв — Ханенків, Російського музею на вул. Терещенківській, Музею декоративного народного мистецтва в Лаврі та Музею видатних діячів культури (вул. Саксаганського). Аудіоекскурсія триватиме годину. Спершу її запишуть у студії, а потім прошиють у МП3-плеєри iPod. Крім звуку, на плеєри запишуть зображення експонатів і картин. Це роблять, аби відвідувач зрозумів, про що саме розповідає гід.

— Якось я користувався аудіогідом на екскурсії в музеї Ханенків. Мені дуже не сподобалося. Пройшов усю східну частину музею. Чую в навушниках — "Зараз лівіше за колоною — фреска такого-то живописця". Обходжу колону – а фрески зовсім крихітні. Поки дістав окуляри, поки придивився... Аудіоекскурсовод уже про інший експонат розповідає, — пригадує "ГПУ" Юрій Гандзюк, директор компанії "Атлантик".

Відвідувачі чотирьох музеїв, які використовуватимуть iPod першими, побачать на дисплеї експонат, вчасно зорієнтуються в екскурсії, каже Юрій Гандзюк.

Для музею видатних діячів культури на вул. Саксаганського екскурсії озвучать трьома мовами (українською, англійською, німецькою). В інших трьох музеях екскурсії запишуть, окрім згаданих, ще й російською.

"Атлантик" купить у кожен музей від 11 до 15 МП3-плеєрів.

Зараз ви читаєте новину «Ipod водитиме відвідувачів трьох музеїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі