вівторок, 18 грудня 2007 12:46

Іноземні інвестори побудують шахти на Львівщині

Іноземні інвестори мають намір почати будівництво чотирьох приватних шахт в Львівській області. Американська компанія "ССI Любеля" ("дочка" "Stelex LLC") приступить до будівництва вже в травні 2008 року. Інвестиції оцінюються на рівні 2 млрд. грн.

Як передає "Deutsche Welle", згідно з проектними даними, щороку в львівських шахтах добуватимуть понад 5 млн. тонн коксуючого і енергетичного вугілля, при цьому покладів "чорного золота" вистачить, за оцінкою фахівців, на 35 років.

Експерт з енергетичних питань Олексій Гудима вважає, що такі проекти є перспективними і укріплять енергетичну безпеку України.

"Звичайно, це перспективно, оскільки вже з першого січня частину електростанцій матимуть серйозні проблеми з газом, а поклади вугілля, наприклад, на Донбасі є виснаженими і глибинними", - відзначає експерт.

В той же час, той факт, що проектування технічних схем і закупівлю устаткування для шахт здійснюватимуть європейські компанії, не дає стовідсоткової гарантії безпеки. На думку А. Гудими, в даному випадку все залежатиме від культури експлуатації шахт, повідомляє Вовремя.info.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні інвестори побудують шахти на Львівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі