четвер, 21 жовтня 2021 21:06

Ігорю Марі вручили "підозру": в Муніципальній варті вважають, що силовики виконують політичне замовлення

Співробітники Муніципальної варти Києва вважають, що правоохоронці чинять тиск на організацію, виконуючи політичне замовлення. Громадське об'єднання опублікувало в фейсбук відео вручення підозри в.о. глави Ігорю Марі.

Зокрема, 21 жовтня, під час суботника, який організували активісти, працівник Солом'янської прокуратури та троє представників СБУ вручили Ігорю Марі підозру в скоєнні корупційного злочину. Відзначається, що ці ж правоохоронці раніше проводили обшуки в навчально-тренувальному центрі, який СБУ звинувачувала в "отриманні зброї з зони ООС". Силовики продовжують політичний тиск, вважають активісти.

Підозра стосується закупівлі взуття для 600 муніципалів нібито за завищеною ціною. Однак, представники об'єднання пишуть на своїй сторінці в Facebook, що згаданий тендер проводився через систему Prozorro відповідно до закону "Про громадські закупівлі". Після того як система визначила переможця торгів, вартість договору не змінювалася. Крім того, Ігор Марі не був підписантом договору, адже на той момент не мав відповідних повноважень, відзначається в публікації.

"Все це — генерація чергового інфоприводу і спроба перешкодити завершенню процесу реорганізації підприємства (Муніципальної варти — ред.) в комунальну організацію, який повинен був закінчитися сьогодні перепризначенням (керівника — ред) ", — повідомила Муніципальна варта.

Об'єднання має намір подати заяву про вручення підозри свідомо невинній особі, а також ініціювати позачергове засідання Київради з питань правоохоронної діяльності та муніципальної безпеки. Варта також закликала ЗМІ широко висвітлити ситуацію, що склалася. "Ми готові надати будь-які документи, акти, коментарі та пояснення. Відкритість, прозорість і підзвітність суспільству завжди були нашим головним принципом, і боятися нам нічого", — заявила Муніципальна варта.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Ігорю Марі вручили "підозру": в Муніципальній варті вважають, що силовики виконують політичне замовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі