середа, 19 вересня 2007 07:14

Художників хочуть оселити на Костьольній

Шевченківська райрада підготувала митцям з Андріївського узвозу нові місця.

Із 23 вересня їм запропонують виставляти свої роботи на вул. Костьольній і на алеї між червоним корпусом університету Шевченка та ботсадом ім. Фоміна. Місце біля університету хочуть назвати Алеєю майстрів.

У майбутньому над нею хочуть установити навіси й рекламувати її через провідні турагентства Києва.

— На Андріївському узвозі погана енергетика, тут не місце картинам. Усі, хто захоче, можуть виставляти свої роботи в нашому районі щодня й безплатно, — каже "ГПУ" заступник голови Шевченківського району Галина Пахачук, 41 рік. За її словами, районна влада стежитиме, аби на нових місцях не торгували звичайні перекупники з Андріївського узвозу. Це має бути своєрідна виставка робіт митців.

Художники не погоджуються з Галиною Пахачук щодо енергетики на узвозі.

— Тут починали свої кар"єри найвідоміші митці, це історичне місце, — кажуть у галереї "Триптих". — Владі потрібна земля, яка коштує на Андріївському купу грошей. От і вигадують альтернативи.

Художники бояться, що їх виселять з узвозу назавжди.

— Нам постійно говорять про реконструкцію узвозу, погрожують не подовжити оренду. Це всього-на-всього черговий хід влади, — зазначає голова громадської організації "Український вернісаж" Сергій Тарасенко.

Зараз ви читаєте новину «Художників хочуть оселити на Костьольній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі