середа, 16 січня 2008 07:13

Художник і театр не поділили майстерню на Андріївському

11 січня Ірина Саркісова із головного управління культури мерії забрала в театру "Колесо" ключ від приміщення на Андріївському узвозі, 8а. Заклад користувався ним тривалий час.

Саркісова пояснила вчинок тим, що чиновники передадуть приміщення міському художнику Анатолієві Гайдамаці. Раніше кімнати орендував під майстерню київський художник Валентин Реунов. Після його смерті міське управління культури надає приміщення Реунова театру "Колесо". Це сталося в лютому 2007-го . Творчому колективу бракує площі, півсотні акторів працюють на 240 кв м. Півроку театр проводив у ньому репетиції, зберігав костюми.

— Нині зберігаємо декорації на вулиці, а бухгалтерія сидить у комірчині поряд із туалетом. Акторам ніде гримуватися. Чоловіки перевдягаються на горищі. Анатолій Гайдамака, окрім майстерні Реунова площею 200 квадратів, має триповерхову майстерню по сусідству з нами, — стверджує Ірина Кліщевська, директор театру "Колесо".

Жінка додає: Анатолію Гайдамаці надали приміщення, бо той налякав чиновників знайомством із родиною президента України.

За словами Кліщевської, Гайдамака майже не буває в цій майстерні.

— Тут живе його дружина із квартирантами. Ми вже думали розмістити в ньому костюмерну, проводити репетиції, сподівалися зробити другу сцену. А тут такий "подарунок" до 20-річчя театру, — каже вона.

Анатолій Гайдамака, 66 років, говорить, що театр попереджали одразу: приміщення йому надають не назавжди.

— Є рішення київської влади: зробити тут культурний центр для митців, де вони виставлятимуть роботи. Жодних бізнесових структур тут не буде. Я подав заявку в головне управління культури. Це приміщення не для зберігання костюмів. Воно має бути відкритим для творчості художників, — переконує Анатолій Гайдамака.

Зараз ви читаєте новину «Художник і театр не поділили майстерню на Андріївському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі