пʼятниця, 25 липня 2008 07:09

Хрещення Київської Русі святкуватимуть три дні

До понеділка триватимуть святкові заходи з нагоди 1020-річчя хрещення Київської Русі.

Урочистості розпочнуться у п"ятницю о 12.30 із церемонії покладання квітів до пам"ятників Ольги, Кирилу й Мефодію на Михайлівській площі. Те саме відбуватиметься біля пам"ятника апостолу Андрієві Первозванному (Аскольдова могила) та князю Володимиру (Володимирська гірка).

У суботу з 11.00 до 12.00 митрополит Володимир і патріарх Варфоломій освятять у Софії Київській відновлені Царські ворота і благословлять встановлення нових дзвонів. Із 12.00 до 14.00 на Михайлівській площі до усіх учасників урочистостей звернеться президент України. О 16.00 на площі перед Успенським собором у Києво-Печерській лаврі розпочнеться урочиста Всенощна служба. Перед нею очікують на зустріч митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира з патріархом Московським Алексієм. О 17.00 на Майдані розпочнеться урочистий концерт, зокрема виступатиме російська група "ДДТ".

У неділю о 8.30 проведуть урочисту літургію біля пам"ятника рівноапостольного князя Володимира на Володимирській гірці. Там, згідно з планом заходів, мають зустрітися константинопольський і московський патріархи.

Вихідними рух транспорту Хрещатиком буде перекрито. Міська влада просить водіїв обмежити поїздки до центру міста.

Зараз ви читаєте новину «Хрещення Київської Русі святкуватимуть три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі