четвер, 26 червня 2008 07:09

Хмарочос у формі ферзя збудує в Києві Кірсан Ілюмжинов

  Президент Калмикії Кірсан Ілюмжинов виношує плани збудувати в Києві хмарочос-”ферзь”
Президент Калмикії Кірсан Ілюмжинов виношує плани збудувати в Києві хмарочос-”ферзь”

Президент Республіки Калмикія (Росія) і керівник Міжнародної шахової федерації мільярдер 46-річний Кірсан Ілюмжинов збудує у столиці хмарочос у формі шахової фігури.

— Сподіваюся, Київ не відмовиться від висотки-ферзя чи коня, на 20–30 поверхів, — каже Ілюмжинов по прильоті до міста 24 червня. — Я пропонуватиму це київському мерові Леоніду Черновецькому. Інвестую в будівлю сто мільйонів доларів за півтора року.

Президент Калмикії зводить такі споруди в різних куточках світу. У "шахове містечко" в Дубаї, в Об"єднаних Арабських Еміратах, збирається вкласти $2,6 млрд.

— 32 хмарочоси споруджуватимуть на 74 гектарах, — розповідає він. — Тризіркові готелі будуть "пішаками", п"ятизіркові — "тура", "слон" і "кінь", семизіркові — "ферзь" та "король". Днями підпишемо всі документи і почнемо будівництво.

"Шахове містечко" Ілюмжинов звів також в Елісті, столиці Калмикії. Назвав мікрорайон Нью-Васюками. Хмарочоси-"шахи" будують у столиці Естонії — Таллінні та Південної Кореї — Сеулі.

— За півтора року звести такий будинок нереально, — каже "ГПУ" віце-президент київської організації Спілки архітекторів 54-річний Георгій Духовничий. — Стільки часу займе лише оформлення договорів на виділення землі. А будівництво триватиме ще три роки. Та й сто мільйонів доларів замало для такого проекту. У центрі міста під нього місця не дадуть. Можуть виділити ділянку на Рибальському острові, у промисловій зоні на Подолі чи біля Окружної дороги.

Кірсан Ілюмжинов народився в Елісті в родині ветлікарки та інженера. Одружений із калмичкою Данарою. Син Давид — школяр, захоплюється шахами й гольфом.

Зараз ви читаєте новину «Хмарочос у формі ферзя збудує в Києві Кірсан Ілюмжинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі