субота, 05 липня 2008 07:08

Хліб подорожчає з понеділка

3 липня підприємство "Хліб Києва" оголосило, що з 7 липня підвищить ціни на соціально значущі сорти хліба. Того ж дня відбулося перше засідання робочої групи з працівників мерії та депутатів міськради, яка має вирішити проблему подорожчання.

— Просимо "Київхліб" і "Київмлин" надати розрахунки нових тарифів — із чого складається ціна, скільки хліба вони виготовляють, вказати його рентабельність. Ми маємо знати, скільки виплачувати дотацій підприємствам, які випікають хліб. Подорожчання звісно буде. Коли саме? Якщо "Хліб Києва" запровадить нові ціни з 7 липня, то порушить мораторій на підвищення цін, ухвалений міськрадою. Але міська влада сама порушує умови мораторію — не виплачує повністю компенсації виробникам. "Хліб Києва", судячи з усього, на мораторій не зважатиме. Значить малозабезпечені кияни щонайменше півроку купуватимуть хліб за збільшеними цінами, доки запровадять соціальні картки, — каже член робочої групи, депутат від фракції Блоку Кличка Наталія Новак, 52 роки.

— КМДА затягує час. Створили комісію, яка три-чотири місяці досліджуватиме ситуацію. На підприємство почали навідуватися чиновники, днями має прийти мер Леонід Черновецький. Вони просять почекати, щоб ввести в дію соціальні картки для малозахищених. Але це неминуче затягнеться, ми не можемо чекати. Через нерентабельність виробництва наші підприємства на межі зупинки, — розповідає "ГПУ" представник "Хліб Києва" Наталія Лук"янова. — Тому підніматимемо ціни з понеділка.

За її словами, щодня "Хліб Києва", до якого входять підприємства "Київхліб" та "Київмлин", випікає 688 т хліба. Із них майже 83% — соціальні види. Із понеділка батон коштуватиме 2 грн 30 коп. (нині 1,40), "Український" — 3 грн 16 коп. (замість 1,64), а "Пшеничний" — 2,68 (коштував 1грн 60 коп.).

Зараз ви читаєте новину «Хліб подорожчає з понеділка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі