середа, 13 червня 2018 16:53

Хіт-парад зарплат: відомо, який мер Київщини заробляє найбільше

Активісти склали топ зарплат мерів Київської області. Усього до рейтингу увійшли 22 міських голів.

Автор: Громадський рух "ЧЕСНО"
  Всі зарплатні вказані без урахування податків, тобто на руки посадовці отримують менше
Всі зарплатні вказані без урахування податків, тобто на руки посадовці отримують менше

Найбільше за 2017 рік заробив мер Борисполя Анатолій Федорчук – понад 470 тис. грн. Це більше як 39 тис. грн на місяць. Такі дані опублікував громадський рух "Чесно".

"Скільки б не платили грошей, все одно вистачати на все не буде. У нас найбільший бюджет з міст Київської області. Ми вміємо заробляти гроші. Нам вистачає і на розвиток міста, і на зарплати. З минулого року залишилося 260 мільйонів нерозподілених коштів. У нас і працівники апарату гарну зарплату отримують", - прокоментував Анатолій Федорчук.

Зарплата очільника Славутицької міської ради Юрія Фомічева становила понад 38,5 тис. на місяць. Усього 2017 року він заробив майже 464 тис. грн.

Трійку лідерів рейтингу замикає броварський голова Ігор Сапожко. Його річний заробіток сягнув майже 460 тис. грн – 38 тис. на місяць.

Найменше торік заробляв мер Ірпеня Володимир Карплюк – менше 10 тис. на місяць. Всього заробіток за рік становить 114 702 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не багато їдять, а мало заробляють

"На посаду йшов досить забезпеченою людиною. З приводу збитковості... Хтось повинен був взятися і задати нову планку рівню управління. Після того, як на 100 відсотків переконаюся, що повернення до старої системи неможливе - обов`язково повернуся назад у бізнес", - сказав Володимир Карплюк.

Київський голова Віталій Кличко 2017 року заробив понад 186 тис. грн – його місячна зарплата становила 15,5 тис. грн. На початку цього року її підняли до 26 тис.

Четверо бухгалтерів поліції Київської області збагатились на 12 млн грн, нараховуючи зарплати "мертвим душам". Їм загрожує до 12 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Хіт-парад зарплат: відомо, який мер Київщини заробляє найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі