середа, 17 жовтня 2007 07:12

Густі тумани 2005-го можуть повернутися

Метеорологи обіцяють Києву суттєве потепління за кілька днів. Температура повітря в місті досягне позначки +15°С.

Синоптики кажуть, холодне повітря циклону витісняється антициклоном, який іде до нас із Атлантики. Він скоро "накриє" Київ, а це сприяє утворенню густих і тривалих туманів.

— Торік туманна погода спостерігалася 7–8, 13, 21 і 23 жовтня. Прогнозуємо, що й зараз буде туманно, але сподіваємося, не так, як 2005-го. Тоді густі тумани обернулися для міста справжньою небезпекою, — каже "ГПУ" Валентина Лащенко, провідний синоптик Гідрометцентру.

2005-го з 13 по 17 жовтня у Києві були рекордно густі тумани. Протягом цих днів скасували авіарейси, аварійність на трасах зросла в кілька разів. Держкомкордону повідомляв, що завдяки туманам нелегали масово перетинали державні кордони. Стовідсоткова вологість становила небезпеку для тих, хто страждає на бронхо-легеневі захворювання.

— Досі в Києві не було туманно. Температура повітря доволі низька, холодний вітер дме постійно. До того ж тиск невисокий. Усе це разом перешкоджає утворенню туманів. Якщо повітря стане теплим і насиченим водяною парою — тоді й виникнуть тумани, — каже Валентина Лащенко.

Зараз ви читаєте новину «Густі тумани 2005-го можуть повернутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі