субота, 03 листопада 2007 07:13

"Ґрандіс" збив чотирьох на тротуарі

У середу о дев"ятій ранку сімейний мінівен "Мітцубісі Ґрандіс", яким керував 33-річний киянин, вилетів на тротуар і травмував чотирьох  — двох жінок і двох чоловіків.

Аварія сталася на перехресті вулиць Скляренка та Куренівської, неподалік клубу "Фрідом". Свідки кажуть, "мітцубісі" порушив правила, зманеврував, виїхавши на перехресті на зустрічну смугу. Хотів об"їхати "Хюндай Туксон", що стояв на лівій смузі й чекав, аби повернути.

— "Хюндай" мав повернути на Куренівський провулок. По Скляренка на великій швидкості йшов мінівен, не менше 100 кілометрів за годину. "Ґрандіс" побачив, що на зустрічній — нікого, вискочив на неї, хотів обігнати того джипа. Та вдарився в нього — від удару його понесло на тротуар, — розповідає "ГПУ" свідок Олександр Даценко, 42 роки.

На тротуарі неподалік світлофора стояли четверо пішоходів — мали намір перейти вулицю, чекали зеленого світла. Машина збила їх.

— Одна дівчина дуже постраждала. У неї, напевно, переламане все тіло. Лежала на тротуарі, біла куртка — у крові. Двоє хлопців поруч, кажуть, із переламаними ногами, та обдертими обличчями. Та найбільше мене обурило те, що неподалік місця аварії стояла патрульна машина ДАІ. Вони перекривають рух, коли вулицею їде Янукович. То інспектори навіть не підійшли до пішоходів, аптечки не дали. Стояли, посміхалися. Сказали, що викликали "швидку" і треба чекати, — каже Олександр Даценко.

"Швидка" прибула за 15 хв. Згодом на місце ДТП приїхали ще дві карети.

Найбільше у ДТП постраждали дві жінки. 32-річна киянка отримала закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, перелом правого стегна. Її госпіталізували до обласної лікарні. Другу, 23-річну жінку, доправили із закритою черепно-мозковою травмою та струсом мозку до лікарні N17. Численні забиття тіла у 22-річного й 44-річного чоловіків. Їх теж госпіталізували.

У міському управлінні ДАІ кажуть, що винуватця встановить слідство й експертиза.

Зараз ви читаєте новину «"Ґрандіс" збив чотирьох на тротуарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі