субота, 15 вересня 2007 07:08

Голосіївську школу назвуть на честь Лобановського

Загальноосвітня міська школа N319 (пр-т Червонозоряний, Голосіїв) хоче перейменуватися вп"яте.

Раніше навчальний заклад чотири рази міняв нумерацію. Тепер хоче, аби його назвали на честь Героя України, заслуженого тренера Валерія Лобановського. У вівторок комісія Київради з питань найменувань погодилася із пропозицією вчителів.

— У мерію ще треба подати купу документів: звернення до міського голови, рішення колективу. Архівну довідку, що Лобановський учився в нас. Тоді вирішуватиме Київрада, — каже "ГПУ" Світлана Колесникова, 48 років, директорка 319-ї школи.

Перейменувати заклад запропонувала саме вона. Спершу поділилася ідеєю з однокласниками Лобановського. А потім випускники 1968 року написали прохання в мерію.

6 вересня на шкільній стіні встановили меморіальну дошку тренерові. Колектив хоче створити в школі його музей. Мають фото Лобановського-чотирикласника та вже випускника, його атестат і ручку. Цікаво, що клас, у якому навчався Валерій Васильович, майже не змінився. Парта, за якою він сидів, не збереглася.

Зараз ви читаєте новину «Голосіївську школу назвуть на честь Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі