середа, 03 жовтня 2007 07:06

Голосієво відсвяткувало шестиріччя

Наприкінці вересня Голосіївський район відсвяткував шосту річницю від дня свого заснування.

Святкували переважно в парку ім. Рильського. Окрім Сергія Садового, голови райдержадміністрації, мешканців району приїхали привітати керівники сусідніх сільських, селищних і районних рад Київської області.

У рамках святкування провели кілька спортивних змагань, організували аукціон, велогонку та автопробіг ретроавтомобілів, який назвали "Вперед, рідний районе!". Вшанували пам"ять Рильського. Квіти до пам"ятника поетові несли під старий запис голосу Максима Тадейовича.

Голосіївський район відсвяткував свою шосту річницю набагато скромніше порівняно з Шевченківським, який минулого тижня організував кілька десятків оригінальних заходів. Але в Голосіївському запевняють: усе було на вищому рівні, а феєрверк вийшов навіть кращим, ніж у шевченківців.

Район назвали Кагановичеським

Хутір Голосіївський уперше згадується 1617 року. Він належав Києво-Печерській лаврі.
У XVIII столітті заклали парк. Із того часу місцеві починають називати його Голосієво — очевидно, від "засіяний на голому місці".
1917— район згадується як Новостроєнський
1921— перейменовують на Деміївський
1925–1933 — входить до Сталінського району
1933–1957 — Кагановичеський район
1957–2001 — Московський район
Голосіївський район засновано 29 листопада 2001 року.
День району святкують кожної третьої суботи й неділі вересня.

Зараз ви читаєте новину «Голосієво відсвяткувало шестиріччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі