вівторок, 30 вересня 2008 19:29

Годину пік хочуть розтягнути в часі

Столичним підприємствам і навчальним закладам слід починати працювати зранку в різні години. Якщо так зробити, то заторів у місті суттєво поменшає, переконаний Олександр Зінченко, 51 рік, керівник робочої групи із вивчення стану міського транспорту.

Із його слів, було б добре, аби одні установи й підприємства розпочинали роботу о 8.00, інші — о 8.30, 9.00 і навіть о 9.30. Завдяки цьому пасажиропотік людей, що їдуть на роботу, можна розтягнути в часі й уникнути скупчення більшої частини транспорту на дорогах перед 9.00.

— Плаваючий графік є загальновідомою практикою для всієї Європи. Я сам помічав, що коли виїжджаю на роботу на десять хвилин раніше, то приїжджаю швидше на 20–25 хвилин, аніж звичайно. Це за рахунок того, що "випадаю" із години пік, — розповів Зінченко журналістам.

Він також сказав, що затори в столиці стаються через відсутність у місті дворівневих перехресть. Зі слів депутата міськради, такі перехрестя необхідні в центрі, на пл. Європейській, на Бессарабці.

Аби зменшити затори, слід створити пересадочні вузли для приміських маршруток. Бо нині більшість із них 20 хв. їдуть до Києва, а потім ще три години стоять у заторах, аби довезти пасажирів якомога ближче до центру, каже Олександр Зінченко.

Зараз ви читаєте новину «Годину пік хочуть розтягнути в часі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі