понеділок, 14 липня 2008 18:11

Геопатогенні зони Києва (ФОТО)

Для того, щоб стати сталкером, зовсім необов"язково пхатися у Чорнобиль, розшукувати мапи забутих бункерів і катакомб, блукати у штольнях, пише Моє Місто. Поламати ноги-руки можна і вдома, в Києві. Головне, щоб ваш будинок знаходився у аномальній зоні, про яку так мріють сталкери. Точніше, геопатогенній.

Геопатогені зони знаходяться у місцях тріщин та розломів плит і є джерелом викидів енергії, а також газів: родону, торону, гелію. Мешканці таких зон страждають на безсоння, втрату сил, частіше хворіють. У ГПЗ онкозахворювання зустрічаються втричі частіше, ніж у звичайних зонах. Страждають і самі будинки. Німецькі вчені встановили, що капітальні стіни в подібних місцях руйнуються на 30 років раніше. На перехрестях геологічних розломів рівень небезпечності зони підвищується. ГПЗ знаходяться також у районах, де є родовища нафти.

Патогенні зоні можуть з"являтися і зникати. Адже, крім природних рухів земної кори, постійно наявний людський фактор. Тунелі метро, трубопроводи, лінії електропередач, перехрестя доріг постійно змінюють мапу "проклятих" місць.

Скандальний хмарочос на ""мертвому"" місці

Найвідоміші і найвидатніші ГПЗ у Києві: Лиса Гора, територія між Маріїнським палацом і Верховною Радою, яр біля Андріївського узвозу, Байкове кладовище, Бабин Яр, район площі Шевченка. Скандальний хмарочос по вулиці Грушевського, 9-А вписався саме в одну із таких зон.

"Траси смерті"

Страждають від геопатогенних зон і водії. Існує перелік особливо небезпечних автошляхів Києва (за дослідженнями газети "Комсомольська правда"):

Жулянський шляхопровід на Великій окружній дорозі.

Проспект Перемоги (зона біля будинку N142).

Перетин Лісового проспекту і вулиці Братиславської.

Повітрофлотський проспект (зона біля будинку N78).

Проспект Возз"єднання (зона біля будинку N7).

Перетин проспектів Науки і Столичного шосе. Лисогірська зона.

Проспект Правди (зона біля будинку N64).

Перехрестя вулиці Привокзальна і Харківського шосе.

Перехрестя вулиці Пушкінської і бульвару Тараса Шевченка.

Перетин проспекту Ватутіна і вулиці Бальзака.

Ділянка Броварського проспекту в районі станції метро "Гідропарк".

Перетин Московського проспекту і вулиці Лайоша Гавро.

Перехрестя вулиць Олени Теліги і Щусєва.

Перехрестя вулиці Комінтерну і бульвару Шевченка.

Геопатогенна зона - одна з причин ДТП

В деяких країнах існують спеціальні попереджувальні знаки: "Ви в"їжджаєте в зону підвищеної небезпеки, пов"язаної з ГПЗ". Українці ж борються з такими зонами, вивішуючи вінки на місцях ДТП, які також є оберегами. Навіть скептики погоджуються, що вінки на дорогах дисциплінують часом більше, ніж працівники ДАІ.


Моє місто

Зараз ви читаєте новину «Геопатогенні зони Києва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі