середа, 27 лютого 2008 07:13

Ганна Островська померла від інсульту

 

Минулого вівторка від інсульту померла Ганна Островська, 72 роки. У столиці Ганну Борисівну добре знали завдяки цікавим екскурсіям, які вона проводила. Жінка входила до Ліги екскурсоводів, читала лекції в клубі "Молоді серця".

В Островської залишилися дві доньки й онуки. Старша — Наталя Тупікова, 50 років, розповідає, що за кілька днів до смерті мати розробляла новий маршрут екскурсії, яку планувала проводити в Кам"янці-Подільському.

— За три дні перед смертю мами зібрались усією сім"єю на дні народженні мого сина. Мама розповідала про власні плани. Вона хотіла влітку їхати за кордон, — каже Тупікова.

Рідні говорять, жінка давно хворіла на серце. Менше місяця тому лежала в лікарні. Коли виписалася, запевняла, що почувається набагато краще. Останні дні була радісною, енергійною.

— Дуже активна. Не присідала ані на хвильку. Увесь час була чимось зайнята. У неї навіть мрії не було, бо всі встигала здійснювати, — додає донька.

У четвер Ганну Островську кремували. Прах поховають на Байковому цвинтарі, біля могили її чоловіка.

— На прощання прийшло багато людей, плакали. До мене підійшла жінка й каже: "Я поховала чоловіка, думала, життя скінчилось. А Ганна Борисівна повернула йому сенс. Як ми тепер без неї?". Таке питання мені задавали багато людей, я не знала, що відповідати, — зітхає Наталя Тупікова.

Ганна Островська — геолог, закінчила Київський університет ім. Шевченка. Усе життя працювала за фахом. Екскурсіями зайнялася на пенсії. На прогулянки старими вулицями в центрі міста, які вона влаштовувала у вихідні, приходили по кілька десятків людей.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Островська померла від інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі