неділя, 22 липня 2007 17:24

Фосфор місту не загрожує

Міський голова Леонід Черновецький заборонив залізничному й автомобільному транспорту перевозити через Київ отруйні й небезпечні вантажі.

Окрім того, мер повідомив у п"ятницю на розширеному засіданні колегії КМДА, що Києву не загрожують хмари з підвищеним вмістом фосфору. Черновецький сказав, що це йому пообіцяли в Міністерстві з надзвичайних ситуацій.

— По Києву можна ходити без марлевих пов"язок, — заспокоїв міський голова. — Я також переймаюся цією проблемою, бо моя сім"я тут живе. Нині в Києві перебуває тільки мій син із дружиною і внуком, інші — поза межами столиці. Я вже на 56-му році життя, тому готовий ризикувати. Львів"яни можуть розраховувати на київських лікарів. А якщо потрібно оздоровити дітей, то наші оздоровчі комплекси — в їхньому розпорядженні. У нас їх достатньо.

Навантажені жовтим фосфором цистерни, які зійшли з рейок і загорілися поблизу села Ожидів на Львівщині, проходили транзитом через київську залізничну станцію Петрівка. Місяць тому, 17 червня, внаслідок залізничної аварії вантажного потягу, рух по чотирьох коліях цієї станції було перекрито. У червневій аварії ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Фосфор місту не загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі