середа, 17 вересня 2008 20:28

Фестиваль дерунів відбудеться у Коростені

Перший міжнародний фестиваль дерунів проходитиме 20 вересня в місті Коростені на Житомирщині. Про це повідомив міський голова Володимир Москаленко.

— Таке свято відбудеться вперше в історії України. І воно має право проводитися саме у нас, у Коростені. Бо це поліський край, де весь час вирощувалася добра картопля, — пояснює мер.

Фестиваль проходитиме у центральному міському парку. Його оформлять у народному стилі, історично пов"язаному з древлянською культурою. Ідея свята належить письменникові Валерію Нечипоренкові. Головним дійством буде змагання, хто краще приготує деруни.

У фестивалі братимуть участь 46 команд. Вони представлятимуть Україну, Польщу, Росію, Білорусь і Молдову. Свято розпочнеться об 11.00, офіційне відкриття — о 13.00.

Кияни, які захочуть відвідати свято, можуть доїхати до Коростеня власним автомобілем (130 км оновленою трасою Київ—Ковель), автобусом від приміської автостанції біля станції метро Святошин або ж електричкою.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль дерунів відбудеться у Коростені ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі