субота, 02 лютого 2008 07:15

Євро-2012 може не відбутися через підпис мера

Мер Леонід Черновецький досі не підписав угоди з УЄФА про проведення в місті чемпіонату Євро-2012 з футболу. Про це заявили 31 січня на засіданні Київради фракції БЮТу й Віталія Кличка.

Документ, який у травні 2007-го мав підписати у Швейцарії Черновецький та представники Європейської спілки футбольних асоціацій, називається "Угода з приймаючим містом фінального турніру чемпіонату Європи-2012". Там прописано основні положення про проведення чемпіонату. На останній сторінці угоди над надрукованим прізвищем мера Києва стоїть підпис Володимира Філіпова, голови комісії Київради з питань сім"ї, молоді та спорту.

За словами депутата від блоку Кличка Наталії Новак, 52 роки, опозиція отримала копію цього документа за день до сесії.

— Філіпов не мав повноважень підписувати угоду, бо не є посадовцем. Отже, з юридичної точки зору документ недійсний. Ця недбалість Черновецького може призвести до визнання недійсною угоди УЄФА з Києвом. Тоді місту можуть відмовити у проведенні фінальної частини Євро-2012, — каже Новак.

Згідно з законом про місцеве самоврядування, угоди має підписувати міський голова. Лише він несе персональну відповідальність за їх виконання. Перший заступник мера Анатолій Голубчено заявив, що Черновецький підпише документ, повернувшись із лікарняного.

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012 може не відбутися через підпис мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі