вівторок, 13 липня 2021 13:49

Електросамокати їздять Києвом із новою швидкістю

Електросамокати їздять Києвом із новою швидкістю
У Києві знизили дозволену швидкість для електросамокатів до 20 км/год. Фото: В'ячеслав Ратинський, УНІАН

У Києві всі сім операторів прокату електросамокатів знизили граничну швидкість до 20 км/год.

Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

"Окрім зниження граничної швидкості, уже чотири оператори повноцінно запровадили зони обмеження швидкості до 14 км/год і зони повної заборони руху. Система виконує такі дії автоматично, опираючись на GPS-сигнал. Інші три оператори мають налагодити карти найближчим часом", – зазначив Усов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарядка електросамоката у квартирі обернулася трагедією

Він додав, що оператори вже частково промаркували самокати номерними знаками. Номери наносяться з обох боків труби керма у форматі "літера й чотири цифри". Кожен оператор має свої унікальні серії: Bolt – A, В, С. Jet – J, Е. BikeNow – N. Kiwi – K. Scroll Bird – O, S. Zelectra – Т, Z. Vzhooh – V.

"Місто вже отримує перші великі дані й теплові карти від операторів щодо інтенсивності руху прокатних самокатів на вулицях і найпопулярніших місцях для старту-фінішу. Надалі ці дані використають для оптимізації маршрутів громадського транспорту", – додав Усов.

Також чиновник просить повідомляти про випадки перевищення швидкості електросамокатів йому на пошту - [email protected].

У червні цьогоріч КМДА й оператори прокату електросамокатів у Києві підписали меморандум про співпрацю. Серед нових обмежень – зменшення максимальної швидкості з 30-35 км/год до 20 км/год, запровадження зон заборони пересування та залишення самокатів, упорядкування точок ранкового старту, маркування кожного самокату, страхування користувачів. Станом на 13 липня всі оператори виконали першу вимогу.

Зараз ви читаєте новину «Електросамокати їздять Києвом із новою швидкістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі