пʼятниця, 07 березня 2008 07:07

"Експоцентр" відрізав гуртожиток від цивілізації

— Навіть чайник із кип"ятком швиденько носимо від людей з іншого будинку. Дітей на ніч обкладаємо грілками та пластиковими пляшками з теплою водою. У кімнаті в нас зара плюс два, плюс три — не більше. Тоді як на вулиці шість тепла. І так ми вже сидимо шостий день, — розповідає "ГПУ" Ірина Гаврилюк, 37 років, мешканка гуртожитку на вул. Заболотного, 132, що на Теремках-1.

29 лютого адміністрація Національного комплексу "Експоцентр" відрізала гуртожиток від постачання водою, електрикою і газом. З будівлі винесли всі газові плити. Два дні тому почали вибивати двері в порожніх кімнатах тих, хто виселився. Нині в будинку мешкають 25 осіб.

Гаврилюк додає, що харчуються жителі хто як. Одні готують їжу на роботі, інші — в сусідніх будинках.

29 лютого "ГПУ" писала, що адміністрація НК "Експоцентр" продала гуртожиток київській страховій компанії "Фенікс" з аукціону. Колишній власник хоче виселити всіх мешканців. Що буде далі з будівлею — невідомо. 4 березня мало відбутися чергове слухання справи в суді. Шість сімей подавали до суду, аби визнати продаж незаконним. Однак засідання в Голосіївському суді не відбулося.

— Суддя Наталія Чередніченко зачинилася з помічниками в кабінеті. Потім вийшла і сказала, що переносить засідання на 3 квітня, — розказує "ГПУ" правозахисниця Юлія Гребенюк. — Ми просили включити газ, воду й світло, доки триває суд. Нам відмовили. Сказали, аби зверталися до мерії. Бо суддя не може вирішити це питання.

Мешканці гуртожитку стверджують, що робітники з "Експоцентру"залякують їхніх дітей.

— Коли ми на роботі, вони приходять у гуртожиток, погрожують нашим дітям, що викинуть їх на вулицю, — ділиться Ірина Гаврилюк.

Національний комплекс пропонував людям переселитися до готелю на пр-ті Голосіївському. У такому разі їх позбавлять київської реєстрації та черги на квартиру. Мешканці гуртожитку проти такого розв"язання проблеми.

Зараз ви читаєте новину «"Експоцентр" відрізав гуртожиток від цивілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі