пʼятниця, 14 березня 2008 07:12

Екологи вимагають звільнити директора зоопарку

Три міські громадські організації підписалися під листом-вимогою до заступника мера Ірени Кільчицької звільнити нового директора зоопарку Світлану Берзіну, 33 роки.

Листа організації "Люди за права тварин", Київський еколого-культурний центр і "Екоправо-Київ" надіслали до мерії 12 березня.

— Берзіна не має фахової освіти й досвіду роботи. На посаді директора зоопарку вона прирівнюється до атеїста, який керує храмом, — каже "ГПУ" Володимир Борейко, 49 років, директор Київського еколого-культурного центру. — Вона лобіювала правила утримання домашніх тварин удома. Добре, їх не прийняли. Придумати таке — платити за собак і кішок комунальні. Скільки їх тоді опинилося б на вулиці!

Екологи стверджують: Київський зоопарк виключений із європейської асоціації зоопарків і аквапарків за жорстоке ставлення до тварин.

— У Світлани Валеріївни дві вищі освіти: менеджера й еколога. Тож безглуздо казати, що вона людина з вулиці. Зоопарк виключили із асоціації давно, — пояснює "ГПУ" Ірина Головіна, прес-секретар Берзіної.

Світлану Берзіну призначили директором зоопарку 19 лютого 2008-го. Доти, із 2003 року, вона керувала столичним Центром ідентифікації тварин.

Зараз ви читаєте новину «Екологи вимагають звільнити директора зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі