пʼятниця, 31 серпня 2007 07:07

Екологи вимагають збільшити площу Жукового острова

Члени екологічної комісії міськради звернулися до мера з вимогою збільшити територію ландшафтного заказника "Жуків острів".

22 серпня депутати Київради ухвалили межі заказника на площі 196 га. Екологи вважають ці дані необґрунтованими. Площу Жукового острова зменшили у вісім разів. Минулого вівторка на засіданні про це повідомив керівник комісії з питань екологічної політики Анатолій Коваленко.

У Генплані розвитку Києва до 2020 року площа заказника становить 1630 га. За дослідженням Державного наукового центру "Природа", в непорушному природному стані на Жуковому збереглося щонайменше 1500 га.

— Це золота природоохоронна територія, яку потрібно зберегти для нащадків, — каже Анатолій Коваленко, 52 роки. — Напередодні сесії комісія розглядала цю тему. Нам здалося, що досягнуто компромісу з головархітектурою. Погодили не виносити це питання на розгляд. Але над природоохоронними інтересами превалюють якісь інші.

За словами Коваленка, площу Жукового острова зменшують навмисне. У майбутньому майже тисячу гектарів планують забудувати. Земля на острові коштує, як картина Рембрандта, каже Анатолій.

Жуків острів розташований на правому березi мiж селищами Корчувате та Чапаївка.

Зараз ви читаєте новину «Екологи вимагають збільшити площу Жукового острова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі