понеділок, 25 червня 2007 07:01

Єдиний у мікрорайоні гастроном замінять банком

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  У п’ятницю жителі вул. Щербакова та Естонської йшли до гастроному, а натикалися на закриті двері. Тепер людям доведеться їздити за хлібом на тролейбусі
У п’ятницю жителі вул. Щербакова та Естонської йшли до гастроному, а натикалися на закриті двері. Тепер людям доведеться їздити за хлібом на тролейбусі

— Що ж це тепер? Треба буде за дві зупинки їхати, щоб купити дитині молока? — бідкається 31-річна Інна Васильковська, яка живе на вул. Щербакова на Нивках.

Минулої п"ятниці вона з 2-річним сином Дмитриком прийшла до гастроному на розі вулиць Щербакова та Естонської. Наткнулися на зачинені двері.

Обурені люди з торбинками в руках збираються на тролейбусній зупинці — за покупками доведеться їхати громадським транспортом.

— Підходьте до нас, — вигукує з гурту жінка. — Ми їдемо на базар за хлібом. Хоч би по буханці встигли взяти.

Після ремонту в приміщенні відкриють філію одного з банків.

— Он, їх і так, як гною — лише на Щербакова вже сім — "Правекс", "Приват", "Надра", — показує рукою 53-річний місцевий житель Валерій Міцерук. — Сюди ж ходив ще мій дід.

— Цей гастроном давно є приватною власністю, а не комунальною. Тому потрібно питати у власника магазину, — повідомили у Шевченківській адміністрації.

Місцеві мешканці збирають підписи, щоб повернути гастроном.

Магазин на перехресті Великої Житомирської та Володимирської закрили ще 16 червня. Його вважають частиною історії міста. Сюди ходили артисти Амвросій Бучма та Наталія Ужвій. Цей гастроном почав першим працювати після війни.

— Люди й досі не можуть заспокоїтися, що його закрили, — каже 29-річний Артур, продавець карток мобільного зв"язку.

Зараз із гастроному вивезли всі прилавки, облущили стіни.

— Що тут буде, ми не знаємо. Внутрішній дизайн ми не змінюємо, лише робимо євроремонт, — кажуть будівельники.

На Хрещатику тим часом закривають гастроном "Київський" — кажуть, що на реконструкцію. На проспекті Перемоги продають центральний військовий гастроном. Зате в ЦУМі обіцяють облаштувати одразу два супермаркети — один у підвальному приміщенні, а другий у самій споруді.

Мерія не приховує: старих гастрономів у місті й надалі ставатиме менше.

— Сама структура торгівлі змінюється в бік супермаркетів, — каже депутат Київради Ігор Добруцький.

Закриють "Квартиру "Бабуїн" на Подолі

Один із трьох ресторанів-книгарень мережі "Бабуїн" закриють через підвищення орендної плати. "Квартира "Бабуїн" на розі вул. Хорива та Житньоторзької перестане працювати 1 липня. Раніше тут часто грали джаз, рок, улаштовували вечори фортепіанної музики. Дехто приходив сюди почитати нові книги за чашкою кави.
— Що тут влаштують, я не знаю, але точно не ресторан, — каже адміністратор закладу Ольга. — Переїжджати поки що не маємо куди.
Працівники закладу сильно не засмутилися.
— Офіціантам запропонують роботу в інших закладах мережі, а ми, бармени, на "Казантип" (молодіжний фестиваль електронної музики в Криму. — "ГПУ") махнемо, — запевняє з-за барної стійки чоловік на ім"я Олег.
— А от відвідувачі всі дуже засмучуються, мусимо їх заспокоювати, — каже Ольга.
До мережі "Бабуїн" входить також однойменна кав"ярня на Богдана Хмельницького та "Антресоль" на бул. Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний у мікрорайоні гастроном замінять банком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі