неділя, 05 серпня 2007 17:56

Двори закриють шлагбаумами

Київрада хоче зробити паркування в дворах платним. Про це сказала на громадських слуханнях заступник мера Ірена Кільчицька.

— Жителі міста часто скаржаться до call-центру, що водії заїжджають на клумби, загороджують прохід у двір, паркуються на дитячих майданчиках. Крім того, біля житлових будинків паркуються не лише їхні мешканці. Тому ми пропонуємо райадміністраціям, ЖЕКам і домовим комітетам розробити систему оплати за паркування на територіях біля житлових будинків, — каже Ірена Кільчицька.

Планується, що година паркування в дворах коштуватиме від 3 до 7 грн, залежно від району. Вночі машини не охоронятимуть, стоянка авто для мешканців будинків на прилеглих територіях буде безкоштовною.

Крім того, для обмеження в"їзду сторонніх автівок мерія хоче закрити двори шлагбаумами.

— Вони потрібні, щоб у дворі стояли автомобілі лише мешканців будинків, а інші щоб не користувалися цими місцями. І щоб кияни не страждали, — каже Кільчицька.

У компанії "Текко", яка займається продажем та встановленням шлагбаумів, кажуть, що найдешевший ручний міні-шлагбаум коштує 1000 грн. Найдорожчий, автоматичний, — від 1000 євро.

/>Костянтин Макогон, 27 років, працює лікарем швидкої допомоги. Чоловік упевнений, що шлагбауми перешкоджатимуть заїзду в двори транспорту оперативних служб — "швидкої" й пожежників.

Зараз ви читаєте новину «Двори закриють шлагбаумами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі