четвер, 12 квітня 2007 07:11

Двірникам платитимуть 2000 гривень

Мер Києва Леонід Черновецький, 55 років, дав завдання відповідним міським службам подбати про збільшення заробітної плати двірникам до 2000 грн.

— Поки що середньомісячна зарплата двірників становить 817 гривень. Працює на комунальних підприємствах з утримання житлового господарства лише 5,4 тисячі осіб. А має їх бути 9 тисяч, — сказав мер у вівторок під час візиту до ЖЕКу N202 на Харківському масиві.

За словами Черновецького, цьогоріч працівники ЖЕКів отримають не лише більшу зарплатню, але й новий інвентар та спецодяг.

— Якщо мер це дійсно зробить, ми молитимемося на нього, — каже "ГПУ" працівник ЖЕКу N902, що на Солом"янці, який не назвався.

Зараз двірник цього ЖЕКу отримує 700 грн за прибирання території 3180 кв. м. Робітники, як правило, обслуговують дві дільниці, тому мають близько 1400 грн.

У ЖЕКу N9, що на Оболонському пр-ті, 28в, "ГПУ" розповіли, що підняти зарплатню мер обіцяє вже давно, однак далі слів справа не просувається.

— Як отримували двірники 560 гривень, так і отримують. За такі гроші ніхто не хоче працювати. Укомплектованість працівниками ЖЕКу всього 40%, — розповідає головний інженер ЖЕКу, яка також не побажала назватися.

Зараз ви читаєте новину «Двірникам платитимуть 2000 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі