четвер, 23 серпня 2007 07:08

Древні орнаменти висадять із квітів

24 серпня на Співочому полі відкривається 52-га щорічна міська виставка квітів.

Цьогорічна тема — "Орнаменти та візерунки народів світу". "Київзеленбуд" розподілив їх між районами та лісопарковими господарствами Києва. Клумби почали висаджувати тиждень тому.

— Будуть орнаменти трипільської культури, Київської Русі, стародавньої Греції, племені майя, — розповідає "ГПУ" начальник відділу озеленення "Київзеленбуду" Валентина Кияшко.

Комунальне підприємство з утримання зелених насаджень у Солом"янському районі виготовляє орнамент Стародавнього Єгипту. На ділянці 11 на 15 м майстри висадили з квітів піраміди, жука-скарабея, єгипетські ієрогліфи. У композиції переважають квіти латаття й папірусу. Скарабея уклали з агератуму, альтернатери й бегонії. Ще не вирішили, з чого буде куля, яку котитиме жук. Це можуть бути гвоздики або чорнобривці. Знають, що знадобиться 2000 квітів.

— Більшість квіток на виставці висадять у землю. Їх вирощували у районних парниках, а деякі привезли з Польщі й Нідерландів, — каже Людмила Довженко, ландшафтний дизайнер підприємства з утримання зелених насаджень Солом"янського району. На одному квадратному метрі єгипетського візерунку посаджено понад 200 квітів, уточнює вона.

Валентина Кияшко з "Київзеленбуду" каже, що на виставку запросили й аматорів. Вони виставлятимуть кактуси, цибулини тюльпанів, нарцисів, гладіолусів і гіацинтів. Їх відвідувачі зможуть купити. Фірма "Аґрус" виставить плодові кущі й дерева (яблуні, груші, сливи, черешні).

Виставка розпочнеться о 12.00 і триватиме до 1 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Древні орнаменти висадять із квітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі