середа, 12 березня 2008 07:10

Довгий опікуватиме індійського слона

Секретар Київради Олесь Довгий, 27 років, заявив, що має намір взяти шефство над слоном із міського зоопарку, оскільки любить цих тварин.

— Забезпечу його всім потрібним, додатковим харчуванням, покращу умови утримання, щоб йому було веселіше, — каже Довгий.

Наприкінці минулого тижня про плани чиновника в зоопарку ще не чули.

— У нас усього один індійський слон, йому 38 років. Щодня йому треба 150 кілограмів їжі: каші, фрукти, сіно, овочі, хліб. На місяць це виходить 30–40 тисяч гривень, — пояснює "ГПУ" завідувач науково-просвітницького відділу зоопарку Кирило Трантін, 35 років.

4 березня відкрився персональний інтернет-сайт секретаря Київради. На ньому розміщені фото колекції слонів Олеся Довгого. У ній понад двісті дерев"яних та керамічних фігурок із різних куточків світу.

— Я дуже люблю слонів. У Сінгапурі і в Лондонському зоопарку катався на живих. Отримав величезне задоволення, — розповідає Довгий. — Колекціоную фігурки слонів з піднятим хоботом. У культурах Азії та Африки слон символізує розум і мудрість, а з піднятим хоботом — успіх і добробут.

Із 2006-го оператор "Київстар" опікується трьома жирафами з Київського зоопарку. Компанія оплатила перевезення цих тварин з Німеччини, збудувала їм вольєр з високими стелями і підігрівом не менше +17°С, витративши на все 600 тис. грн. На знак подяки зоопарк назвав жирафів торговими брендами "Київстара" Ейсом, Бейсом і Діджусом.

Зараз ви читаєте новину «Довгий опікуватиме індійського слона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі