пʼятниця, 11 липня 2008 07:14

Дорожчатимуть послуги житлово-комунальних господарств

9 липня в кількох інтернет-виданнях із посиланням на заяву голови постійної комісії міськради з питань ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Юрія Бондаря, 45 років, з"явилась інформація, що в серпні вдвічі зростуть ціни на житлово-комунальні послуги, а проїзд у метро коштуватиме 1 грн 20 коп.

У розмові з кореспондентом "ГПУ" Юрій Бондар назвав такі повідомлення неправдивими.

— На жодному засіданні комісії ЖКГ можливість підвищення тарифів на проїзд у метро не обговорювалася, — каже Бондар. — Взагалі це питання входить до компетенції комісії транспорту і зв"язку. Ціна й далі буде 50 копійок. Ми говорили лише про те, що підземка є збитковим видом транспорту. Собівартість проїзду одного пасажира складає близько 1 гривні 20 копійок. Закон вимагає різницю між собівартістю та реальною платою за проїзд компенсувати дотацією з міського бюджету. Те саме стосується й наземного комунального транспорту.

— Підвищувати ціни на проїзд у метро — це компетенція Київради та мера, — розповідає "ГПУ" Надія Шумак, керівник прес-служби метрополітену. —  Можливо, зараз у міськраді чи міськадміністрації обговорюють доцільність підвищення ціни. Ми про це нічого не знаємо.

— Щодо можливого підвищення плати за послуги ЖКГ, — каже Бондар, — то правдою є лише те, що таке питання, можливо, буде обговорюватися різними органами міської влади.

Зараз ви читаєте новину «Дорожчатимуть послуги житлово-комунальних господарств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі