четвер, 23 січня 2020 14:49

Дорожча парковка нікого не лякає - експерт розповів, як боротися із порушниками

Влада Києва планує збільшити вартість парковки в центрі міста до 50 грн. Крім того, хочуть зробити жорсткішим покарання за порушення правил паркування. Проте експерти переконані, що такі дії не матимуть результату.

Автор: 112.ua
  У столиці хочуть підняти вартість парковки
У столиці хочуть підняти вартість парковки

"Щоб вирішити проблему з хаотичним паркуванням, не потрібно збільшувати кількість паркомісць. Скільки ми не будуватимемо паркінгів, ситуація тільки погіршуватиметься, адже авто в рази побільшає. А місто не розраховане на таку автомобілізацію. У планах влади збільшити вартість парковки. Востаннє тарифи змінювалися у 2016 році. Найближчим часом тариф за парковку у центральній частині міста становитиме як мінімум до 50 гривень за годину. Крім цього, необхідно збільшити штрафи. Усе це має мотивувати водіїв шукати місця на парковках, або залишати авто неподалік від метро та пересуватися містом на громадському транспорті", - повідомив у Facebook заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін.

За словами чиновника, водії паркуються як їм заманеться, хоча неподалік може бути напівпорожній паркінг і при цьому не бояться покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для пішоходів збільшать штрафи

"Люди не хочуть платити навіть 20 гривень за годину парковки. Якщо вартість стане більшою ситуація із авто в центрі не покращиться, а навпаки стане гіршою. Кияни не платять не тому, що не мають грошей, а принципово. У нас не звикли платити за нематеріальні речі. Крім того, люди ліниві та люблять комфорт. Краще заїхати на газон ніж довше йти із парковки. Проблему можна вирішити лише посиливши контроль. Щоб евакуйовували не 50 автоівок за добу, а в рази більше. Водії не бояться, бо шанс, що його авто відправлять на штрафмайданчик лише 1-2 відсотки", - говорить засновник порталу dtp.kiev.ua Влад Антонов.

Розмір штрафу за стоянку в забороненому місці група депутатів від фракції "Слуга народу" пропонує підняти з 510 грн до 3400 грн. Відповідний законопроект №2628 зареєстровано у Верховній Раді і передано на розгляд до профільних комітетів.

Зараз ви читаєте новину «Дорожча парковка нікого не лякає - експерт розповів, як боротися із порушниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі