понеділок, 17 серпня 2020 16:57

Долю скандальної будівлі біля Софії Київської вирішили остаточно
3

Сьогодні, 17 серпня, остаточно поставили крапку в конфлікті, що тягнувся з 2008 року. Скандальну будівлю на вул. Гончара 17-23 демонтують. Будівництво там припинили ще 2016 року.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час підписання меморандуму про врегулювання питань щодо використання даної земельної ділянки.

Після погодження нового проєкту будівництва з містом, там розпочнуться роботи
Фото: Микола Тимошенко (bigkyiv.com.ua)

"Новий власник, який придбав будівлю, взяв на себе зобов'язання прибрати зайві поверхи. І закріплено це в спільному меморандумі, який підписала міська влада, представники компанії-забудовника, громадські активісти організації "Андріївсько-Пейзажна ініціатива" та керівництво Національного заповідника "Софія Київська", - зазначив голова столиці.

Оновлений проєкт, який власник будівництва повинен надати на розгляд міста, буде готовий незабаром. Тільки після його погодження там розпочнуться роботи.

Через цю скандальну будівлю ЮНЕСКО могло виключити Софію Київську з охоронного списку.

"Багатоповерхового будівництва в охоронній зоні ЮНЕСКО не має бути. Наше ключове завдання - зберегти історичне обличчя Києва. Так, столиця повинна розвиватися, будуватися. Але при цьому нові будівлі не повинні спотворювати архітектурну спадщину", - додав Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонтани та світлове шоу: як виглядає особливий простір біля фабрики Roshen

Навколо Києва збудують нову Київську обхідну дорогу (КОД) загальною протяжністю майже 150 км шляху. Проєкт будівництва магістралі планують реалізувати до 2025 року в межах національної програми "Велике будівництво". Загальна вартість КОД становить 85 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Долю скандальної будівлі біля Софії Київської вирішили остаточно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі