субота, 14 червня 2008 07:13

До концерту МакКартні обезводнили три фонтани

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Студентка Ольга Малярчук купається у фонтані на майдані Незалежності в середу. Завтра на центральній площі виступить Пол МакКартні, вчора завершували монтувати сцену (на фото праворуч)
Студентка Ольга Малярчук купається у фонтані на майдані Незалежності в середу. Завтра на центральній площі виступить Пол МакКартні, вчора завершували монтувати сцену (на фото праворуч)

"Ну пропустіть, будь ласка, мені треба Полу вишивку передати. Або покличте когось, хто б передав йому".

Киянка Лариса Костенко, 56 років, у п"ятницю опівдні просить охоронця пропустити її ближче до сцени на столичному майдані Незалежності. У суботу там виступатиме колишній "бітл" Пол МакКартні.

Показати вишитого для нього янгола жінка відмовляється. Тримає подарунок у целофановому пакеті. Каже, білими й червоними нитками зобразила сумного янгола-охоронця.

— Пол — це моя молодість. Хочу, аби цей янгол оберігав його. У нього ж скоро день народження, 66 років, — говорить Костенко.

Більшу половину Майдану вчора огородили, бо зводили сектор для віп-персон. Він розрахований на 600 осіб. Кажуть, туди запрошують тих, хто робив благодійні внески до дитячого відділення Національному інституту раку.

Поряд є фан-сектор на 10 тис. осіб. Виступ буде добре видно з готелю "Козацький", який розташований навпроти сцени. За словами тамтешніх працівників, усі номери, вікна яких виходять на головну площу міста, розкупили місяць тому. Одна доба в "люксі" коштує 1064 грн.

— Учора на три дні заселилася родина з Архангельська. Вони приїхали спеціально, щоб подивитися концерт МакКартні, — ділиться Євген Коростовський, 23 роки, адміністратор "Козацького".

На Майдані обезводнили три фонтани біля сцени. Решта дев"ять працюють. Шестеро першокурсниць із Мистецького інституту художнього моделювання та дизайну стрибають туди в одязі.

— Фу! Тут же вода жовта і грязна, — вигукує, плюскаючись, 18-річна Ольга Малярчук. — У цей фонтан хіба як у туалет можна сходити.

У вівторок на Майдані повно бомжів

Дівчата стоять по коліна у воді, кричать, обливаються. До них приєднується 21-річний Олександр Лузан із товаришем. Вони п"ють пиво.

— Утекли з роботи і гайда до води, — сміється Олександр. — Працюємо на Оболоні, а мешкаємо на Борщагівці. На Майдан їздимо митись. Самі з Конотопа в Сумській області.

У фонтан стрибає вуличний артист, який заробляє співом на площі. Вода розхлюпується. Чоловік просить називати його Гаріком Бабаєм, каже, йому 38 років.

— Йошкін кот, яка тут глибина! Я бою-ю-ю-ся! — горланить.

За купальниками спостерігають три прибиральниці. Вони сидять на лавочках, склавши  плетені мітли, лопати й мішки зі сміттям. Говорять, працюють тут щодня з восьмої ранку до восьмої вечора.

— А що? Хочете купатися — то купайтесь. Ніхто вам заборонити не може, це ж не радянські часи, — додає одна з них, Лідія Островська, 55 років. — Тоді було написано: "По газонах не ходити". І всі знали, що не можна. Але ж не смітіть, — вказує на хлопців, які вийшли з "МакДональдзу" і попрямували із гамбургерами до фонтана.— Потім кидають папірці у воду, знаходимо на дні скляні бутилки з-під пива, води.

Щонеділі ввечері робітники Київводоканалу спускають із фонтанів воду. У понеділок у них санітарний день. Фонтани чистять, дезінфікують, перевіряють технічну справність. У вівторок зранку там знову чиста вода.

— У вівторок іще не посвітліло, а на Майдані повно бомжів, — веде далі Островська. — Вони хочуть умитися першими. Після себе лишають у воді брудний старий одяг. Раніше їх міліція хоч по святах вивозила з Майдану. А тепер дала волю. Ми ходимо і після них всяку нечисть збираємо.

Зараз ви читаєте новину «До концерту МакКартні обезводнили три фонтани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі