вівторок, 16 вересня 2008 18:18

Дніпровська райрада вигнала десятьох депутатів

Учора на сесії Дніпровська райрада прийняла рішення, яким позбавила повноважень десятьох депутатів. Вісім із них були обрані від БЮТу, двоє — від Блоку Леоніда Черновецького.

Проект рішення зачитала голова районної територіально-виборчої комісії Олена Черевко. Замість виключених зареєстрували нових депутатів. Сергія Хлопка й Олега Підгребельного із Блоку Леоніда Черновецького позбавили статусу за прогули сесій райради та профільних комісій.

— Систематичні прогули сесії, комісій. Останні чотири сесії вони ані разу навіть не реєструвалися. Та й сьогодні їх немає! Вони не підтримують політики фракції. Поведінка цих людей незадовільна, це накладає відбиток на блок, — розповідає "ГПУ" 31-річний Карен Мумджян, керівник фракції Черновецького у райраді.

Вісім депутатів від БЮТу, каже керівник цієї фракції Микола Дацюк, 51 рік, позбавили депутатства, бо вони "виконували рішення інших партійних сил та ідейно не погоджувалися з діяльністю фракції".

— У цей час вони виконували рішення інших партій. Я розмовляв особисто з кожним, аби вони знову прийняли статут фракції БЮТу і добре працювали. Але всі восьмеро перейшли в інші фракції. Ми вирішили, що їм хтось щось більше пообіцяв. Іншого мотиву не бачу, — додає Дацюк.

Обраний і виключений із лав БЮТу Михайло Коваленко заперечує всі слова керівника фракції. Коваленко був депутатом райради чотирьох скликань. Із БЮТу він перейшов до фракції "Нашої України".

— Ми побачили, що тут усе купується і продається. Виключили нас, бо не голосували по спірних або й скандальних майнових питаннях, — каже він "ГПУ".

Зараз ви читаєте новину «Дніпровська райрада вигнала десятьох депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі