Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 07:09

Дитмайданчик на Троєщині вичистили від сміття

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Так виглядав смітник у дворі будинку №8 на проспекті Маяковського минулого четверга, за день до того, як комунальники вивезли увесь непотріб
Так виглядав смітник у дворі будинку №8 на проспекті Маяковського минулого четверга, за день до того, як комунальники вивезли увесь непотріб

У п"ятницю о восьмій ранку у двір будинку N8а на просп. Маяковського в"їхав КамАЗ. До обіду сім комунальників зібрали, повантажили й вивезли все сміття. Доти там було звалище поряд із дитмайданчиком.

—На площадці відразу побільшало дітей і матерів, —каже місцевий житель Євген Самсоненко, 23 роки.

—Щодня на дитячій площадці гуляє до двадцяти дітей від годіка й старших, —розповідає Наталія Маруда, 28 років. —Кілька років місцеві матері прожили у вічному страхові: щоб діти не поранилися на смітнику. Тут було повно битого скла.

За день до того, як вивезли мотлох, у дворі побував кореспондент "ГПУ". Малюки граються в піску, бавляться на гойдалках. А за метр-два від них —купа сміття: старі дивани, матраци, шафи, одвірки. Наталія Маруда пригадує: тиждень тому 4-річний хлопчик знайшов серед непотребу використаний шприц. Погрожував уколоти ним дітлахів, які гралися в піску. Матері забрали у малого цю знахідку.

—Руки й ноги похололи, коли побачила, що йде до дітей і замахується шприцом, —каже жінка.

Непотріб зносили до дитячого майданчика мешканці трьох багатоповерхівок —NN8, 8а і 8б.

Ірина Бочкарьова, 30 років, зазначає, що водила дитину гуляти в сусідські двори:

—Тут було небезпечно —цвяхи, скалки. Найбільше бісить, що сміття до дитячої площадки зносили самі ж місцеві. Хоч і бачили, що тут постійно грається малеча. Напевне, непотріб викидають ті, в кого діти вже дорослі. Тому вони й не цінують майданчик. Їм нема за кого переживати.

У місцевому ЖЕКу N1307 згадують: скарг на сміття біля дитмайданчика було багато. Жеківці сподіваються, що відтепер люди не засмічуватимуть територію. Ірина Бочкарьова в цьому сумнівається.

Зараз ви читаєте новину «Дитмайданчик на Троєщині вичистили від сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути