середа, 19 вересня 2007 07:10

Діти з вадами мови ходитимуть у звичайну школу

З початку нового навчального року в Деснянському районі відкрили клас для маленьких киян із тяжкими порушеннями мовлення.

Клас відкрили на базі загальноосвітньої школи N248 (вул. Закревського, 45б) з ініціативи головного міського управління освіти. Дітей направляла до цієї школи спеціальна медична консультація при головному управлінні освіти. Окрім основних уроків, тут у другій половині дня зі школярами займається логопед, дифектолог і психолог.

— Подібні класи є в школах-інтернатах. Але батьки скаржилися, що дітей незручно далеко возити в інтернати. Тому ми пішли на експеримент, запропонували ідею створення окремого класу директорові 248-ї школи. Він погодився, — розповідає "ГПУ" Ганна Руденко, перший заступник начальника головного управління освіти КМДА.

32-річна логопед Наталія вчить правильно вимовляти звуки 25 маленьких киян. Вона підтримує таку ініціативу влади.

— Дуже добре, що цей клас відкрили на базі звичайної школи. Діти з мовними вадами можуть спілкуватися з однолітками, які не мають цих вад. Це допоможе їм швидше "вибалакатись", — вважає логопед.

Цього року до першого спецкласу набрали 13 школярів, вони вчитимуться тут чотири роки. Саме на стільки розрахований реабілітаційний курс. У міському управлінні освіти кажуть, такі ж класи відкриватимуть у школах інших районів.

Зараз ви читаєте новину «Діти з вадами мови ходитимуть у звичайну школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі