вівторок, 21 жовтня 2008 17:39

Діти малюватимуть Голодомор

У листопаді міська влада організує виставку дитячих малюнків, присвячених 75-річчю Голодомору 1932–1933 років.

Найкращі роботи перероблять на сюжети соціальної реклами і розвісять на бігбордах. Таке рішення ухвалили в понеділок на засіданні оргкомітету, який готує заходи на відзначення роковин.

У кількох школах кореспондентові "ГПУ" сказали, що їхні учні малювали роботи на тему Голодомору. Але про виставку вчителям не повідомляли.

— Усім школам ще в вересні прийшла рекомендація від управління освіти, що потрібно провести урок малювання на тему Голодомору. У нас було три таких уроки, починаючи від початкових класів і закінчуючи сьомими. Бо в старшокласників малювання нема. Дізнаюся, чи є в нас дійсно достойні роботи, аби відправити їх на виставку, — каже Тетяна Протащук, 55 років, завуч 65-ї школи в Дніпровському районі.

До оргкомітету, який готує заходи до роковин Голодомору, входить мер, усі його заступники, керівники управлінь і районних держадміністрацій. У комісію також включили письменників Івана Драча, Павла Мовчана, директора Інституту історії України Валерія Смолія й Ігоря Юхновського, який керує Українським інститутом національної пам"яті.

Зараз ви читаєте новину «Діти малюватимуть Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі