неділя, 25 лютого 2007 17:22

Ділянку на Оболоні продадуть за мільярд гривень

Ділянку на Оболоні мерія продасть з аукціону не менш ніж за мільярд гривень.

Про це минулого тижня на прес-конференції заявив секретар Київради Олесь Довгий, 26 років. Ідеться про ділянку площею 113 га на вул. Озерній (між вулицями Богатирською та Північною). Її стартова ціна — 869 млн грн. Аукціон землі на Оболоні Довгий порівняв із "Криворіжсталлю". Мовляв, він настільки ж важливий для бюджету Києва, як свого часу реприватизація цього гіганта —для бюджету країни.

Як повідомив "ГПУ" Анатолій Муховиков, 53 роки, начальник головного управління земельних ресурсів КМДА, для участі в аукціоні подали заявки шість підприємств. Ще наприкінці січня на землю претендували лише дві фірми.

Київзем чекає, доки кожен із претендентів перерахує для участі в аукціоні завдаток (117 млн грн). Муховиков не коментував заяву організації "Голос громади Києва", що стартову ціну за ділянку треба збільшити до 1,6 млрд грн. Зазначив, що торги визначать справедливу ціну.

Голова екологічної комісії Київради Анатолій Коваленко, 51 рік, сказав "ГПУ", що не знає деталей щодо продажу цієї ділянки. Зараз на її місці — зелена зона загального користування.

Керівник секретаріату "Голосу громади Києва" Володимир Бондаренко, 21 рік, каже, що екологічна комісія Київради дотепер не погодила рішення про продаж землі на Оболоні під забудову з генпланом Києва. До нього тепер потрібно внести зміни. Рішення щодо продажу землі на Оболоні з аукціону Київрада ухвалила 21 грудня 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «Ділянку на Оболоні продадуть за мільярд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі