вівторок, 22 вересня 2020 10:50

Дихати в респіраторі: як вплинуло на здоров'я киян потужне задимлення
4

Учора, 21 вересня, через займання звалища в Дарницькому районі Києва частину міста оповили сильний смог та сморід. Екологи та лікарі стверджують, що такі пожежі невідворотно змінюють екологію усього міста, а ті, хто дихає димом, серйозно ризикують.

Повітря нині насичене канцерогенами й жодним чином не очищується, тому в районі сильного смогу краще дихати у респіраторі. Комунальна лабораторія чергує поблизу станції метро Харківська і проводить заміри, повідомила ТСН.

Фото: ДСНС у Києві

"Система фільтрів сміттєспалювальних заводів коштує сотні млн євро. Тут все відбувається просто в повітрі й, відповідно, ми всі ці феноли, формальдегіди та решту вдихаємо, іноді з прозорим повітрям. Треба взагалі прибрати цю ганебну практику в Києві зі звалищами в межах міста і практику звалищ як таку", - пояснив експерт.

Як щось палає, експерти радять сидіти вдома, не відкривати вікна й частіше робити вологе прибирання. Лікарі з такими порадами солідарні. Особливо це стосується людей літнього віку.

"Якщо ми приходимо в якесь приміщення, треба промити ніс та прополоскати горло. Нині дуже багато пневмоній, алергічних захворювань, захворювань серцево-судинної системи, і саме зараз усе це може викликати загострення. Посилюються кашель, задишка і ще дуже частий симптом — головний біль", - розповіла сімейна лікарка Софія Зінчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ затягло димом: через пожежу на звалищі горять торфовища

У Києві, 21 вересня, рівень забруднення повітря в окремих районах перевищив безпечні показники.

Зараз ви читаєте новину «Дихати в респіраторі: як вплинуло на здоров'я киян потужне задимлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі