четвер, 03 лютого 2011 13:53

Деталі Московського мосту можуть завалитися у будь-який момент

Деталі Московського мосту можуть завалитися у будь-який момент

Мисливці за кольоровими металами пошкодили конструкцію, що прикрашає Московський міст у Києві. Герб української столиці на 115-метровому пілоні моста може впасти в будь-який момент.

"Достатньо, щоб сильний порив вітру, як говориться, натиснув у правильну точку, і все - конструкція миттю полетить прямо на дорогу. Це може статися в будь-який момент. А важить ця штуковина тонну, а то й більше. Навесні минулого року мої знайомі альпіністи за власною ініціативою встановили там стяжки, які хоч якось утримують конструкцію. Про цю ініціативу, до речі кажучи, навіть міська влада нічого не знала. Ми самі без всяких дозволів зміцнили герб, оскільки чиновникам наплювати, що може зруйнуватися черговий символ Києва", - розповів Комсомольській правді в Україні Олександр Петращук, карбувальник, який брав участь у виготовленні герба.

На думку Олександра, єдине правильне рішення сьогодні - зняти герб, провести його реставрацію і поставити назад.

На думку Петращук, причиною руйнування стали мисливці за кольоровими металами: "Каркас зроблений з міді та латуні. Обшитий герб міддю. Коли ми його оглядали, то виявили, що там вирізані цілі частини конструкції! Ось завдяки тому, хто це зробив, кріплення і ослабло".

У той же час Сергій Новгородський, в.о. начальника Головного управління охорони культурної спадщини Києва, переконаний, що причин для паніки немає.

"Герб поки тримається надійно, і немає підстав вважати, що він завалиться. Там побували альпіністи і поставили спеціальні стяжки - вони утримують каркас конструкції. У той же час скажу, що я подивився відеоматеріал, який доводить, що герб треба терміново знімати і реконструювати. Ми вже направили лист в "Київавтошляхміст", на балансі якого знаходиться ця конструкція. Попросили, щоб вони вжили термінових заходів", - розповів Новгородський.

Як повідомлялося, Попов вирішив розширити міст Патона після того, як Клюєв потрапив в пробку.

Зараз ви читаєте новину «Деталі Московського мосту можуть завалитися у будь-який момент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі