пʼятниця, 07 вересня 2007 07:14

Депутати відстояли пекарню на Порика

Екологічна комісія Київради не дала закрити кондитерський цех на просп. Порика, 9а (Виноградар).

Мешканці Виноградаря звернулися до комісії з проханням, аби "кондитерку" закрили. Двоповерхове приміщення пекарні прибудоване до житлового 8-поверхового будинку. У ньому 420 квартир.

— Улітку мешканці через неприємний запах із кондитерського цеху не можуть навіть вікна відкрити. У пекарні немає витяжки, усі  аромати йдуть на вулицю, — скаржиться "ГПУ" Володимир Зінченко, один із ініціаторів закриття цеху. — Ми хочемо, аби цех закрили, чи хоча б перепрофілювали.

Мешканка будинку N9 на просп. Порика Євгенія Білас каже, що за десять метрів від кондитерської знаходиться недобудований культурний центр, який місцеві перетворили на сміттєве звалище.

— Щодня й щоранку щурі збігаються із звалища на запах пекарні. Вони вже завелися у нашому підвалі, — стверджує жінка.

Але екологічна комісія вважає, що мешканці Виноградаря перебільшують. Депутати стверджують, що конфлікт можна вирішити, не закриваючи заклад харчування.

— Тут немає екологічних проблем. Працівникам пекарні потрібно вивести витяжку вище, аби запахи смаженого масла чи ванілі не доходили до квартир. А те, що щурі там ходять пішки, то це — перебільшення, — каже "ГПУ" начальник управління охорони навколишнього середовища в Києві Володимир Трокоз.

Зараз ви читаєте новину «Депутати відстояли пекарню на Порика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі