пʼятниця, 10 серпня 2007 07:10

Депутати Святошина виступили проти Київради

СВЯТОШИНСЬКА районна рада 31 липня ухвалила рішення, в якому, по суті, відмовилася виконувати постанову Київради.

Райрада опротестувала ухвалене більшістю Київради за п"ять днів до того рішення про передачу районних установ освіти до компетенції міської влади.

Святошинські депутати висловили "категоричну" незгоду з такою постановою. Районні обранці вважають її "деструктивною". Реалізація такого рішення призведе до погіршення роботи освітян у районі, а заклади освіти зробить "некерованими". Керівництво школами на рівні міста "сприятиме розвитку корупції" та непрозорому розподілу коштів".

26 липня Київрада ухвалила рішення "Про деякі питання управління освітньою галуззю в Києві". У ньому зазначено — "з метою забезпечення централізованого управління". Відповідно до рішення, у районів відібрали право розпоряджатися коштами й земельними ділянками шкіл, позашкільних і дошкільних закладів. Раніше питання освіти в районах вирішували райради та райадміністрації.

Начальник управління освіти Святошинської райдержадміністрації Галина Терпиловська пояснила "ГПУ", що рішення Київради образило районну владу і вчителів. Окрім того, міські депутати ухвалювали його, не узгодивши з Міносвіти, райадміністраціями. Київрада не поцікавилася думкою батьків, громадськості та освітян, чи потрібно так чинити.

— У рішенні Київради не йдеться про інтереси дітей та навчальних закладів. Його мета одна — послабити районну владу, повністю перебрати на себе розподіл чималих коштів, які виділяються на освіту. А головне — мати можливість адміністративного впливу на результати наступних виборів. Відомо, що майже всі виборчі дільниці — у навчальних закладах, — каже  Терпиловська.

У районній владі вважають, що рішення Київради може завдати "непоправної шкоди" дітям у Святошинському районі та завадить розвиткові освітньої галузі.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Святошина виступили проти Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі