четвер, 03 липня 2008 07:10

Депутати поділили посади в Київраді

У вівторок, 1 липня, на третій сесії Київради VI скликання депутати ділили крісла в постійних комісіях та ухвалювали новий регламент. Найбільше посад отримала "промерська" більшість. Крім Блоку Черновецького — 43 депутати, туди входить фракція ГАКу — вісім обранців, Партія регіонів — шестеро депутатів, троє "катеринчуківців" та один "литвинівець". Цього вистачає, аби разом із Леонідом Черновецьким набирати потрібні 62 голоси.

Засідання розпочалося на півгодини пізніше: чекали на секретаря Київради Олеся Довгого, 30 років. Перед початком він відкрутив викруткою скляну перегородку, що розділяла президію та депутатів. Це мало символізувати початок об"єднання в залі.

— Олесь Станіславович, треба спершу списати цю стекляшку, а вже потім її знімати, — жартує лідер ГАКу 34-річний Олександр Пабат.

Віталій Кличко, 36 років, перед початком сесії заявив, що його фракція представлена в кожній комісії, але не очолює жодної.

— Черновецький знову буде безконтрольно керувати містом, — каже він. Пропозицію головувати комісією з питань сім"ї, молоді та спорту оцінює як "подачку" міської влади. Політична сила Кличка не голосувала за регламент і створення комісій.

БЮТ підтримав "промерську" більшість. Усі порушені питання набирали 98 голосів із 113.

— Ми входимо у всі комісії, очолюємо чотири. Це ефективніше, ніж абстрактні розмови, що хтось до когось пішов у опозицію, — зазначає лідер фракції БЮТ Олександр Зінченко. Він наголошує, що його політична сила залишиться в опозиції.

На сесії Київради створили 14 комісій. 2006-го, в минулому скликанні, їх було 16. Блок Черновецького головував у п"ятьох, Блок Литвина — у двох. ГАКу, Партії регіонів і Блоку Катеринчука дісталося по одній. БЮТ не очолював жодної. Нині "бютівці" керують чотирма не найважливішими комісіями — із питань торгівлі, транспорту, туризму і спорту.

Зараз ви читаєте новину «Депутати поділили посади в Київраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі