вівторок, 14 жовтня 2008 18:23

Депутати перевіряють водоканал

Робоча група депутатів міськради та чиновників із мерії перевіряє господарську діяльність "Київводоканалу".

Робочою групою керує депутат від Блоку Черновецького Юрій Бондар, 45 років. Він очолює також "Київенергохолдинг", куди входить "Водоканал" і "Київенерго".

Перевірку "Київенерго" депутати завершили минулої п"ятниці. Зі слів Бондаря, стан цієї компанії гірший за кризовий. Висновки після перевірки водоканалу депутати обіцяють оприлюднити до кінця жовтня. Але вже тепер вони кажуть, що стан підприємства не набагато кращий, аніж в енергетиків.

— Сьогодні збитки водоканалу по різниці в тарифах складають 111 мільйонів гривень. Із цього підприємству відшкодували лише 21,5 мільйона, — каже Юрій Бондар.

Зі слів керівника групи, ситуацію можна покращити в два етапи. Спершу мерії слід виплатити підприємству грошову компенсацію. Потім підвищити тарифи на воду для людей у півтора разу. А для підприємств тарифи слід підняти вп"ятеро, переконаний Юрій Бондар.

Раніше вивчення стану комунальних підприємств робочими комісіями міськради та мерії завершувалися підняттям цін на послуги в цих галузях. Депутати раніше підняли ціни на хліб і на комунальний транспорт.

Зараз ви читаєте новину «Депутати перевіряють водоканал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі