пʼятниця, 18 січня 2008 07:04

Депутати перенесли сесію через відпустки

Депутати Київради перенесли початок четвергового сесійного засідання з 10.00 на 15.00.

Прес-службі Київради довелося двічі пояснювати причину відкладення сесії. Спершу її працівник пояснив "ГПУ": відклали в часі "у зв"язку з чисельними проханнями депутатів. Бо не всі вони зможуть вчасно потрапити до Києва з відпусток".

Але вже за дві години прес-служба міськради сама себе виправила. Друге пояснення звучало по-іншому: сесія відкладена, аби кожен обранець мав можливість детально вивчити проект бюджету Києва на 2008 рік. Міські депутати ухвалили його у четвер.

Валентин Олійник, 67 років — депутат Київради перших двох скликань (1990–1998). За часів депутатства Олійника подібних випадків не було.

— Якщо початок сесії переносили на півдня, то хіба з надзвичайно серйозних причин, через форс-мажорні обставини. Наприклад, на початку незалежності сесії могли завадити чи навіть перервати її масові акції та мітинги на Хрещатику. Але такого бардака, що робиться у Київраді зараз, у нас точно не було, — сміється Валентин Олійник. — Раніше збиралися на сесію не раз на тиждень, як теперішні, а по п"ять разів на тиждень і завжди — на десяту ранку. Тепер головні мільйонери сидять навіть не у Верховній, а в Київраді. Більшість із них відпочиває, звісно, за кордоном. Цим поважним людям, бачте, не вистачило 20 днів, аби відпочити!

Заступник голови комісії Київради з регламенту і депутатської етики Юрій Дмитрук, 57 років (БЮТ), каже, що засідання можна перенести, якщо на те пристають більшість депутатів.

— У четвер об 11-й ранку знову збиратиметься бюджетна комісія. О 14.00 зустрінуться керівники фракцій, аби погодити спірні питання по бюджету. Є побоювання, що за нього не проголосує депутатська більшість, — говорить Юрій Дмитрук.

Зараз ви читаєте новину «Депутати перенесли сесію через відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі