пʼятниця, 18 липня 2008 07:05

Депутати дозволили хлібу дорожчати

Учора міськрада дозволила підвищити ціни на соціальні сорти хліба. За таке рішення проголосували 71 депутат зі 105, які були присутні в залі.

Хліб "Український" коштуватиме 3 грн, "Пшеничний" — 2,40, а батон "Нива" — 2,50. Малозабезпеченим мерія виплачуватиме дотації на хліб — щомісяця по 15 грн кожному. На це з міського бюджету виділять 36,5 млн грн. Підприємства, які входять до товариства "Хліб Києва", теж отримають дотацію в розмірі 37,6 млн грн. Перші гроші для компенсації малозабезпеченим повинні виплачувати з 1 серпня, каже Алла Шлапак, депутат від Блоку Черновецького.

Мера Леоніда Черновецького під час розгляду хлібного питання не було.

Зранку, до початку сесії, працівники товариства "Хліб Києва"  розклали на столі у фойє мерії 25 видів борошняних виробів.

— Хліб принесли, аби кожен депутат скуштував шматочок і встановив у місті справедливі ціни на нього. Ми обіцяємо: хліб буде на полицях міських магазинів і люди будуть ним задоволені, — каже голова правління "Хліба Києва" Ігор Мазуріка, 44 роки.

Секретар міськради Олесь Довгий сказав перед початком сесії: усі фракції, окрім Блоку Кличка, підписалися під проектом рішення, що дозволяє підвищити ціни.

Іван Плачков з Блоку Кличка критикує таке рішення.

— Це страусина політика мерії. Після зростання цін на хліб Леонід Черновецький може перекладати провину на міськраду. Хоча питання про подорожчання повинне вирішувати управління цінової політики міськадміністрації, — каже Плачков.

Зараз ви читаєте новину «Депутати дозволили хлібу дорожчати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі