вівторок, 03 липня 2007 07:09

Депутати Черновецького завалили будівельний паркан

Депутати із фракції Блоку Леоніда Черновецького показали киянам, що мають силу в руках. 2 липня по обіді десять із них власноруч повалили будівельний паркан на розі Набережного шосе і Дніпровського узвозу, навпроти пам"ятника Кию, Щеку, Хориву та Либеді. Мер Києва тим часом запевнив запрошених на акцію журналістів, що ніякого ресторану тут не будуватимуть.

— Тут буде парк, як і раніше, — сказав Леонід Черновецький.

Чоловіків не зупиняють строгі чорні костюми та білі сорочки. Дошки паркану тріщать, а цементові блоки, перевертаючись, падають під їхніми дужими руками. Хтось б"є носаками черевиків. За 15 хв. паркан знесли — за ним залишилася вирита яма з ескалатором.

Будмайданчик фірми "Оріон" потрапив "під роздачу" мера після подій на вул. Березняківській. Там 27 червня о четвертій ранку за вказівкою забудовника 15 кремезних молодиків побили місцевих жителів. Ті цілодобово охороняли від екскаваторів сквер. Тоді завдали травм 13 людям, двох поклали до лікарні.

Леонід Черновецький запевняє, що висотки на місці київських зелених зон будують проти волі його фракції.

— Добро на це дав Омельченко у 2003 році, за якого ви голосували, — каже він і запевняє: — Доки я мер, дозволу на забудову по вулиці Березняківській не буде. Винних у розбої покарають. Я відмовив фірмі "Кроун" у забудові ще чотирьох об"єктів. Я ніколи не бачив Андрія Кобринського, директора цієї фірми, — додає міський голова.

Андрій Кобринський — колишній депутат Київради, який потрапив до її складу за списками Української народної партії. Його фірма "Кроун" відзначилася зведенням скандальних будмайданчиків на розі просп. Правди й Радянської України, на вулицях Прирічній, Білоруській, Малишка. Речниця УНП запевнила, що сьогодні такого депутата у списках партії немає.

Окрім Кобринського, у подіях на Березняківській мер звинуватив голову Дніпровського району Олександра Сотникова. Крісло під цим представником "Нашої України" у міській владі вже й так хитається — позаминулого тижня на сесії райради його пробували замінити представником Блоку Черновецького. Сотников брати вину на себе відмовляється.

— Мене звинувачують у тому, що я не виніс на сесію питання щодо заборони будівництва на Березняківській, — говорить він. — Це неправда.

Жителі Березняківської вимагають, щоб фірма-рейдер компенсувала завдані їм збитки. Також вони вимагають путівок до моря — як реабілітацію за пережите.

Головне управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном Києва розробило проект, який розглянуть на пленарному засіданні КМДА 12 липня цього року. Ним фірмі "Кроун" заборонять будувати на Березняківській. На місці будівництва ставлять дитячий майданчик. Леонід Черновецький каже, що кошти на карусель та пісочницю виділив із власної кишені.

"Рівер-Пелес" заважає ченцям Лаври молитися

На горі над Набережним шосе, де київські депутати руйнували паркан, розташована Києво-Печерська лавра. Священики прийшли висловити свою радість, що ресторану не буде.
— Забудова цих схилів є неприпустимою, — говорить скарбник Києво-Печерської лаври архімандрит Варсинофій. — Біля самого храму протікає живоносне джерело. По-друге, за проектом запланована будівля сягає 18 метрів. Вона б закрила вид на Лавру з Дніпра.
Архімандрит скаржиться, що ресторани на Дніпрі заважають ченцям молитися.
— Є он "Рівер-Пелес" за мостом метро. Вночі — галас, музика. Пізно ввечері ми читаємо Псалтир, то інколи не чути тих, хто читає. А як монахам відпочивати? Такі розважальні заклади на Дніпрі треба перенести кудись далі, хоча б за міст Патона.
Скарбник лаври твердить, що ченці не раз скаржилися на гамір до Київської міськдержадміністрації, до Печерської РДА, до Секретаріату президента та Генпрокуратури. Однак на це там не зважали.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Черновецького завалили будівельний паркан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі