вівторок, 19 серпня 2008 17:59

День Незалежності у Києві святкують із середи

Від сьогодні у столиці розпочалися святкові заходи на честь 17-ї річниці Незалежності України.

20 серпня зранку в Українському домі розпочався Міжнародний фестиваль мистецтв "Обіймись, Україно". Триватиме він до 23 серпня. В Експоцентрі на просп. Глушкова, 1 до п"ятниці відкрита виставка продукції українських регіонів. Визначатимуть і найкращий вітчизняний товар року.

У четвер міський голова має нагородити людей, які зробили вагомий внесок у розвиток столиці. У суботу в рамках акції "Державний прапор у кожній родині" на Майдані роздаватимуть символіку України. Цього ж дня зранку мають відкрити пам"ятник кінорежисеру Олександрові Довженку.

23 серпня на Хрещатику пройде легкоатлетичний забіг "Естафета Незалежності". А в Центральному парку культури й відпочинку відбудеться фестиваль для творчих сімей нацменшин. У неділю з десятої ранку на Хрещатику розпочнеться парад військової техніки.

На Співочому полі Печерського ландшафтного парку відкриють 53-ю міську виставку квітів. Любителів екстремальних видів спорту запрошують 24 серпня до Гідропарку. Тут відбудеться фінальна частина етапу Кубка Європи з воднолижного спорту — вейкборда.

Місто до свят прикрасять. Будівлі мерії, ЦУМу, Головпошти, профспілок, а також філармонія та консерваторія світитимуться синьо-жовтими кольорами.

У День Незалежності у церквах служитимуть молебні за Україну й народ. У Софійському соборі задзвонять у всі дзвони, їх 21.

У неділю о 19.00 на Майдані розпочнеться молодіжний концерт. Хто саме виступатиме, організатори не розголошують. Завершиться святкування феєрверком о 22.00. У мерії кажуть, що на захід витратили понад 5,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «День Незалежності у Києві святкують із середи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі